Prośba o uznanie [Republika Ludowa Szczęścia]

Dwór Jego Królewskiej Mości

Prośba o uznanie [Republika Ludowa Szczęścia]

Postprzez Robert Drenin » 12 cze 2023, 16:57

Zdrastwujtie Towarzysze,
nie mam pewności, czy akurat Towarzysz Mateusz Brzęczyszczykiewicz przyszedł w ubiegłym roku do Rzeczypospolitej Obojga Narodów, aby zapytać się o uznanie granic terytorialnych Republiki Ludowej Szczęścia, tym samym anektacji pewnego obszaru Vaarlandu, toteż zdecydowałem się ponowić prośbę u RON.

Sytuacja jest taka, że akurat po kilkumiesięcznej stagnacji aktywnościowej na discordzie i forum RLS, Tow. Brzęczyszczykiewicz powrócił i zdecydował reaktywować Republikę Ludową Szczęścia. W tym celu zorganizowano wtedy wybory Prezydenckie, w których akurat zdecydowałem się wziąć udział, w ramach polityki wsparcia państw socjalistycznych prowadzonej przez Związek Kolektywistycznych Republik Rad (dlatego funkcję Wiceprzewodniczącego Rady Komisarzy Ludowych wciąż pełnię). Wybory akurat wygrałem w RLS, dlatego też jako tym razem Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia, chciałem właśnie przyjść z zapytaniem o możliwość uznania zajęcia poniżej pokazanego obszaru, zgodnie z Umową Międzynarodową 2/2021 Konwencji o Ziemiach Vaarlandu i Antyry:

Obrazek

Oczywiście Republika Ludowa Szczęścia jako państwo istniało już znacznie dłużej, niż 6 miesięcy, gdyż powstało w ubiegłym roku latem, jednakże forum powstało troszkę później, po czym niedawno straciliśmy, z uwagi że było własnością Bornfostu. Toteż głównie discord może dowodzić długości istnienia państwa. Z kolei miejsce naszego forum obecnie znajduje się na forum Ludowej Republiki Magnifikatu: http://prmagnificat.cba.pl/forumdisplay.php?fid=147
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Gość zagraniczny

Wykształcenie: Żadne

Re: Prośba o uznanie [Republika Ludowa Szczęścia]

Postprzez Konrad Radziwiłł » 20 cze 2023, 11:12

Przepraszam, że tyle to trwało, ale już zajmujemy się procedurą. Z obecnych moich informacji, ze bez problemu teraz uznamy Wasze państwo jak i granice.
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Książę Ruski, Pruski, Mazowiecki, Żmudzki, Kijowski, Wołyński, Podolski, Podlaski,
Inflancki, Smoleński, Siewierski, Czernihowski, etc. etc. etc.

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 4
Order Zasługi RON VI (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Porucznik
Wykształcenie: Oficer

Postprzez Robert Drenin » 20 cze 2023, 11:43

Konrad Radziwiłł napisał(a):Przepraszam, że tyle to trwało, ale już zajmujemy się procedurą. Z obecnych moich informacji, ze bez problemu teraz uznamy Wasze państwo jak i granice.

Nic nie szkodzi, ja tam akurat jestem cierpliwy. Co do informacji, to bardzo się cieszę, ale oczywiście nie chcę też tutaj za bardzo brać sobie do serca w myśl dość mądrego przysłowia "nie chwal dnia, przed zachodem słońca". Ale dobrze wiedzieć, w jakim mniej więcej kierunku już zmierza decyzja.
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Gość zagraniczny

Postprzez Robert Drenin » 28 cze 2023, 20:17

A to może akurat też tak na wszelki wypadek podeślę dowód istnienia 6 miesięcy również, jeśli w razie czego miałby się przydać:

Obrazek

I w razie czego zaproszenie na serwer RLS, gdzie to głównie oczywiście funkcjonowało państwo: https://discord.gg/AnQgEDpH
Tow. Robert Drenin

Gość zagraniczny

Postprzez Konrad Radziwiłł » 28 cze 2023, 22:26

Dziękujemy, ale nie ma potrzeby dowodu, Kanclerz miał napisać o uznaniu, ale jak najwidoczniej pochłonął go real.
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Książę Ruski, Pruski, Mazowiecki, Żmudzki, Kijowski, Wołyński, Podolski, Podlaski,
Inflancki, Smoleński, Siewierski, Czernihowski, etc. etc. etc.

Jego Królewska Mość
Jego Królewska Mość

Medale: 4
Order Zasługi RON VI (1) Medal Bene Merentibus (2) (1) Medal Bene Merentibus (1) (1)
Amarantowa Wstążka (1)
Godności Kancelaryjne: .
Stopień: Porucznik
Wykształcenie: Oficer

Postprzez Robert Drenin » 28 cze 2023, 23:15

Konrad Radziwiłł napisał(a):Dziękujemy, ale nie ma potrzeby dowodu, Kanclerz miał napisać o uznaniu, ale jak najwidoczniej pochłonął go real.

A, rozumiem i bardzo się cieszę z decyzji podjętej przez Rzeczpospolitą Obojga Narodów, zwłaszcza że jest ona pozytywna. :)

Natomiast co do oświadczenia, to oczywiście ja również mam nadzieję na dobre stosunki dyplomatyczne oraz wzajemne wspieranie się, zwłaszcza w dzisiejszych czasach aktywnościowych.
Tow. Robert Drenin

Gość zagraniczny

kuchnie na wymiar kalwaria zebrzydowska

Powrót do Dwór Królewski